יום ראשון, 10 בינואר 2016

טורט מנגו ואגוזים - מתכון לפסח

טורט מנגו ואגוזים.



המצרכים הדרושים:

¼ כוס סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר טחון
½ עד 1 כפית מיץ לימון
3 מנגו
1 כוס שקדים קלופים שלמים
1/3 כוס קמח מצה
¾ כוס סוכר
½ כפית וניל
½ כפית לימון מגורד
3 חלבוני ביצה



אופן ההכנה:

1.יש לחמם מראש את התנור לחום 175f. לשמן קלות תבנית אפיה עגולה 9 אינץ'.
2.את הסוכר, הג'ינג'ר, ומיץ הלימון יש לחמם בסיר קטן על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ואז להסיר מהאש.
3.את המנגו יש לקלף ולחתוך לחתיכות בעובי של כ ס"מ ולהניח על תערובת הסוכר שבתבנית במעגל. להניח שוב על האש למשך כ- 8 דקות.
להוריד מהאש ולהניח בצד.
4.את השקדים לטחון במעבד מזון עד לקבלת מחית. יש להוסיף את קמח המצה, הסוכר, הווניל, והלימון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
5.בקערה נפרדת יש להקציף את הביצים ולהוסיף למעבד המזון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
6.את תערובת השקדים יש לפזר בזהירות על גבי חתיכות המנגו.
7.יש לאפות למשך כ- 30 דקות עד לקבלת ציפוי חום בצדדים. להשאיר במחבת לקירור למשך 20 דקות.
לחתוך עם סכין לאורך הקצוות על מנת לשחרר ולהעביר לצלחת עוגה.
יש לקרר לחלוטין לפני ההגשה.

כמות ההגשה – 8-12 חתיכות.  

ארכיון הבלוג